Bloc

GRUP TERAPÈUTIC

Al mes de març del 2018 la psicòloga del centre va posar en marxa un nou projecte: El grup terapèutic. Un espai de recolzament per a usuaris amb les capacitats cognitives conservades però amb alteracions anímiques. La idea era fer un grup entre 5-10 usuaris i reunir-se un cop per setmana durant deu sessions.

Ja s’han dut a terme les deu sessions, durant les quals no només s’ha dedicat el temps a parlar sobre la situació personal de cada un i a buscar estratègies d’afrontament, sinó que també han gaudit fent alguna activitat que els pogués beneficiar anímicament, com una sessió de musicoterapia o una sortida a berenar fora del centre.

Esperem repetir la experiència amb un altre grup d’usuaris que se’n pugui beneficiar!

 

 


 

“EL PERIÓDICO”

Captura

El 27 de gener de 2018 va aparèixer una fotografia de la residencia en un article sobre l’envelliment i les seves conseqüències. Aquí podeu accedir a l’article complert.


TERÀPIA ASSISTIDA AMB GOSSOS

El passat divendres 24 de novembre vàrem iniciar un nou projecte a la residencia, teràpia assistida amb gossos. Per a dur a terme l’activitat va venir una terapeuta amb el seu gos i ho varem fer a la carpa. La terapeuta va fer interactuar als residents amb el gos en activitats con acariciar-lo, pentinar-lo, donar-li de menjar, etc.

El participants eren un grup de residents de plantes assistides. La reacció dels residents va ser positiva i estimulant. 


 

PARTICIPACIÓ EN LES 9es JORNADES INTERDISCIPLINARS CATALANES

Un grup de professionals de la residència ha participat a les 9es JORNADES INTERDISCIPLINARS CATALANES que es van celebrar a BARCELONA el passat dia 13 i 14 de març del 2015. La residencia va presentar un POSTER amb el tìtol “EXPERIENCIA EN LES DERIVACIO URGENT DE RESIDENTS DE UN CENTRE GERIATRIC DE BARCELONA , PER PROBLEMES DE SALUT” .

9es JORNADES INTERDISCIPLINARS CATALANES

La Jornada va ser molt enriquidora i ha estat una oportunitat de intercanvi d´experiencies en l´atenció de persones grans contemplada des de les diferents vessants de l´abordatge interdisciplinari.

Es van presentar fins a 20 posters a les jornades, tractant diferents temes d´interès , la nostra residència va aconseguir el primer premi al poster millor puntuat en base al disseny, originalitat i interés.


 

PROGRAMA NECPAL

La nostra residència ha estat una de les escollides per formar part del projecte anomenat “Projecte d’implementació i avaluació de programa NECPAL en els EAR de Mutuam. Prevalença i característiques clíniques de persones amb enfermetats cròniques avançades i necessitats d’atenció pal•liativa en residencies”.

Aquest projecte, que és fruit d’una col•laboració estratègica entre els EAR de Mutuam i l’Observatori Qualy de l’ICO (Institut Català d’Oncologia), té com objectius:

– Conèixer la prevalença de residents identificats con a pacients amb malaltia crònica avançada (MACA) a l’àmbit residencial.
– Conèixer i descriure el perfil d’aquests residents, a partir de diferents variables d’estudi.
– Fer-ne seguiment de supervivència al 6, 12 i 18 mesos, com a validació de l’eina NECPAL com a eina predictiva de supervivència.

La població diana d’aquest projecte seran els residents de les residències on intervenen els equips d’atenció residencial (EAR) de Mutuam a l’AIS Dreta de Barcelona ciutat.
Aquest projecte ha estat aprovat pel Comitè Ètic d’Investigació Clínica (CEIC) de la Fundació Unió Catalana d’Hospitals, no requereix de consentiment informat per part dels residents, ja que no es fan intervencions sobre residents, sinó sobre els professionals que els atenen.

 

Activitats amb els nens i nenes del Col•legi Les Teresianes

El Passat mes de març la residència va col•laborar en el projecte internacional Design for Change a través del Col•legi Les Teresianes.

Design for Change és un moviment internacional que ofereix a nens i nenes l’oportunitat de posar en pràctica les seves pròpies idees per tal de canviar el món partint del seu propi entorn.

Mitjançant una experiència de participació col•lectiva, nens i nenes d’arreu desenvolupen projectes reals que millorin el seu entorn comprenent i resolent situacions que els afecten. Cada projecte fa possible que confiïn en les seves pròpies idees per tal de millorar la realitat que els envolta i inspirin a altres nens a realitzar canvis necessaris en altres indrets del món.

La manera de treballar parteix del principi “d’aprendre fent-ne”, fomentant l’experimentació i la reflexió, entenent l’error como a un element necessari per a la construcció de l’aprenentatge.

Es tracta de generar empatia envers el propi entorn i cercar i seleccionar solucions creatives en grup, portar-les a la realitat i posteriorment reflexionar sobre el procés viscut i el desenvolupament del projecte.

Els nens i nenes de sisè van triar el món de la gent gran, un cop havien observat el barri i donat la seva opinió del problemes detectats. Així van dissenyar diferents activitats per la residencia d’avis Bon Repòs. Han fet manualitats, bingo, musicoterapia, han anat a passejar i finalment els avis han anat a l’escola a celebrar l’eucaristia.

Van ser cinc dies intensos d’activitats realitzades tant al matí com a la tarda, i he de dir, que tots, tant treballadors com avis i àvies, vam quedar encantats amb tots els nens que van voler col • laborar amb nosaltres. Hem tingut tan bona experiència, que, en nom de tota la residència, esperem no perdre el contacte amb l’escola i poder realitzar conjuntament moltes més activitats amb ells.

Podeu veure a la nostra secció fotos, un resum en imatges de totes les activitats que es van dur a terme durant aquesta semana i un video que van realitzar els alumnes del Col•legi Les Teresianes.

Per a veure el video clica aquí.

Com guinda final, podeu veure el programa infantil Catakrac de BTV on apareixen els nostres avis realitzant una activitat de manualitats amb els nens de l’escola Les Teresianes.

Us convidem a veure el vídeo clicant aquí.

La nostra residencia surt a partir del minut 16.

revista colegio teresianas