Blog

Un grup de professionals de la residència ha participat a les 9es JORNADES INTERDISCIPLINARS CATALANES QUE es van celebrar a BARCELONA el passat dia 13 i 14 de març. La residencia va presentar un POSTER amb el tìtol “EXPERIENCIA EN LES DERIVACIO URGENT DE RESIDENTS DE UN CENTRE GERIATRIC DE BARCELONA , PER PROBLEMES DE SALUT” .

9es JORNADES INTERDISCIPLINARS CATALANES

La Jornada va ser molt enriquidora i ha estat una oportunitat de intercanvi d´experiencies en l´atenció de persones grans contemplada des de les diferents vessants de l´abordatge interdisciplinari.

Es van presentar fins a 20 posters a les jornades, tractant diferents temes d´interès , la nostra residència va aconseguir el primer premi al poster millor puntuat en base al disseny, originalitat i interés.

—————————————————————————————————————————————-
La nostra residència ha estat una de les escollides per formar part del projecte anomenat “Projecte d’implementació i avaluació de programa NECPAL en els EAR de Mutuam. Prevalença i característiques clíniques de persones amb enfermetats cròniques avançades i necessitats d’atenció pal•liativa en residencies”.

Aquest projecte, que és fruit d’una col•laboració estratègica entre els EAR de Mutuam i l’Observatori Qualy de l’ICO (Institut Català d’Oncologia), té com objectius:

– Conèixer la prevalença de residents identificats con a pacients amb malaltia crònica avançada (MACA) a l’àmbit residencial.
– Conèixer i descriure el perfil d’aquests residents, a partir de diferents variables d’estudi.
– Fer-ne seguiment de supervivència al 6, 12 i 18 mesos, com a validació de l’eina NECPAL com a eina predictiva de supervivència.

La població diana d’aquest projecte seran els residents de les residències on intervenen els equips d’atenció residencial (EAR) de Mutuam a l’AIS Dreta de Barcelona ciutat.
Aquest projecte ha estat aprovat pel Comitè Ètic d’Investigació Clínica (CEIC) de la Fundació Unió Catalana d’Hospitals, no requereix de consentiment informat per part dels residents, ja que no es fan intervencions sobre residents, sinó sobre els professionals que els atenen.
—————————————————————————————————————————————-

revista colegio teresianas

—————————————————————————————————————————————-

Activitats amb els nens i nenes del Col•legi Les Teresianes.

El Passat mes de març la residència va col•laborar en el projecte internacional Design for Change a través del Col•legi Les Teresianes.

Design for Change és un moviment internacional que ofereix a nens i nenes l’oportunitat de posar en pràctica les seves pròpies idees per tal de canviar el món partint del seu propi entorn.

Mitjançant una experiència de participació col•lectiva, nens i nenes d’arreu desenvolupen projectes reals que millorin el seu entorn comprenent i resolent situacions que els afecten. Cada projecte fa possible que confiïn en les seves pròpies idees per tal de millorar la realitat que els envolta i inspirin a altres nens a realitzar canvis necessaris en altres indrets del món.

La manera de treballar parteix del principi “d’aprendre fent-ne”, fomentant l’experimentació i la reflexió, entenent l’error como a un element necessari per a la construcció de l’aprenentatge.

Es tracta de generar empatia envers el propi entorn i cercar i seleccionar solucions creatives en grup, portar-les a la realitat i posteriorment reflexionar sobre el procés viscut i el desenvolupament del projecte.

Els nens i nenes de sisè van triar el món de la gent gran, un cop havien observat el barri i donat la seva opinió del problemes detectats. Així van dissenyar diferents activitats per la residencia d’avis Bon Repòs. Han fet manualitats, bingo, musicoterapia, han anat a passejar i finalment els avis han anat a l’escola a celebrar l’eucaristia.

Van ser cinc dies intensos d’activitats realitzades tant al matí com a la tarda, i he de dir, que tots, tant treballadors com avis i àvies, vam quedar encantats amb tots els nens que van voler col • laborar amb nosaltres. Hem tingut tan bona experiència, que, en nom de tota la residència, esperem no perdre el contacte amb l’escola i poder realitzar conjuntament moltes més activitats amb ells.

Podeu veure a la nostra secció fotos, un resum en imatges de totes les activitats que es van dur a terme durant aquesta semana i un video que van realitzar els alumnes del Col•legi Les Teresianes.

Per a veure el video clica aquí.

Com guinda final, podeu veure el programa infantil Catakrac de BTV on apareixen els nostres avis realitzant una activitat de manualitats amb els nens de l’escola Les Teresianes.

Us convidem a veure el vídeo clicant aquí.

La nostra residencia surt a partir del minut 16.

—————————————————————————————————————————————-

LIP DUB
Us convidem a veure el nostre lipdub per que veieu qui som i què fem.